Lammetjesdag 2016: zondag 10 april

De kudde is op 10 april nagenoeg in aantal verdubbeld. En dat vieren we! De herder en vele vrijwilligers heten u dan van harte welkom bij onze schaapskooi aan de Schapendrift in Orvelte. Deze dag is bij uitstek een feestje voor onze jongere bezoekers. Naast de vrolijke ontvangst met beschuit en muisjes staan onze vrijwilligers klaar met de Lammetjes en aaien mag onder begeleiding van onze herders. Daarnaast is er koffie, limonade, pannenkoekjes en kun je onder andere armbandjes maken van de wol. We beginnen deze dag om 11.00 uur en stoppen om 16.00 uur. Daarnaast is er op de Brink nog een mooie markt. De toegang is gratis, maar we doen graag een beroep op u voor een vrijwillige bijdrage om de kudde ook weer volgend jaar te kunnen “showen”.

Wolfeest 2016 . Waar? Orvelte, op de Brink , 11.00 uur tot 17.00 uur. Toegang gratis

Zondag 3 juli staat Orvelte bol van de wol.De schapen van de Schoonebeeker kudde in Orvelte gaan dan uit de kleren. Op de Brink vindt een kleurrijke wolmarkt plaats waar een uitgebreid assortiment aan materialen en producten wordt aangeboden op het gebied van spinnen, vilten, weven, breien, haken, wol en wolbewerking.

Als enthousiaste creatieveling kun je er vrijwel al je materialen kopen, maar ook als je een leuk cadeautje zoekt kun je er terecht. Er zijn demonstraties van diverse technieken en als je het eens zelf wilt proberen kun je deelnemen aan een workshop. En als je vragen hebt, of ze nu eenvoudig zijn of heel ingewikkeld, dan er is altijd een gespecialiseerde standhouder te vinden die je kan helpen en adviseren over materiaal, techniek of gereedschap.

De standhouders zullen met plezier al je vragen beantwoorden. Met elkaar zijn ze van alle markten thuis! . De toegang tot het wolfeest is geheel gratis.

lammetjesdag schaapskudde Orvelte 10-04-2016